Kirsi Kiviharju Homepage


Go to content

Arvostelut
... Kirsi Kiviharju ja Kalevi Kiviniemi sytyttivät musiikillisen ilotulituksen.

Aalener Nachrichten, Saksa 19.6.2007
... Harpun sointi kukoisti, siitä tuli suuri ja mahtava, se täytti kirkkosalin viimeiseen nurkkaan asti ja jätti yleisön kuuntelemaan ihastuneen hämmästyneenä. Täällä ei ollut tietoakaan sointiongelmasta, joka tekee joistakin konserteista kärsivällisyystestin. Marcel Grandjanyn Rapsodialla Kiviharju vakuutti viimeisetkin epäilijät.

Aalener Nachrichten, Saksa 22.6.2004
... Lumoavaa: kuningatar ja enkeli!... Kirsi Kiviharju vei Marcel Samuel-Rousseaun Pastoraali-variaatioilla suuren yleisön mukanaan instrumenttinsa ainutlaatuiseen sfääriin, jossa hän on kuin yhtä instrumenttinsa kanssa ja jossa hän kokee instrumenttinsa lahjana.

Schwäbische Post, Saksa 22.6.2004
... Kirsi Kiviharjun soitossa virtuoosiset sointuvirrat elivät joka hetki ilmaisurikkaasti ja tunteikkaasti virraten ällistyttävän tekniikan ja soinnillisen herkkyyden ollessa kaiken takana.

Bote vom Untermain, Saksa 23.7.2002
... Tämä levytys on ranskalaisen romanttisen musiikin runsaudensarvi, jonka pitäisi tyydyttää laajempaakin yleisöä.

Harp Almanac, USA, 1999
... Kirsi Kiviharjun vuoroin tunnelmallinen, vuoroin loistelias soitto menee perille! Hieno kokonaisuus! Erinomaista harpismia!

Helsingin Sanomat 1.10.1999
... Kirsi Kiviharju on yksi maan upeimmista harpisteista.

Turun Sanomat 30.11.2000
... Kirsi Kiviharjun harpputaide herättää ihastusta tarkkuudella ja huolellisuudella. Hän loihtii tästä sävykkäästä instrumentista mitä hurmioituneimpia sointivärejä. ... Tämä ranskalaisen musiikin konsertti oli kuin korulipas, täynnä helmiä.

Kymen Sanomat 9.6.2002
... Kirsi Kiviharju loihti taiteellisella ja varmalla otteellaan upeita ja monipuolisia äänimaisemia.

Keskipohjanmaa 13.12.2006
... Kiviharju joutuu panemaan likoon kaiken taituruutensa, mutta tekee sen nautinnollisen varmasti ja tyylikkäästi. Musiikkiin kasvaa vangitseva lataus.

Pohjalainen 28.9.1999
... Harpun rauhallinen ja värikylläinen sointimaailma loi aidon meditatiivisen tunnelman. Harpun sointi oli raikas ja Kirsi Kiviharjun tulkinta kaleidoskooppimaisen moni-ilmeinen.
... Lyhyeen aikaan tiivistyi suuri elämys.

Kaleva 21.3.2000
... Konserttiin tulleet saivat nauttia "jumalaisen" soittimen eri ominaisuuksista, kun Kirsi Kiviharju näppäili teknisellä varmuudella kauniin melodisen aiheen ja kiipesi yhä uudelleen sointuja alhaalta ylös täyttäen kirkon loisteliaalla sointikudoksella.

Satakunnan Kansa 29.6.1999
Back to content | Back to main menu