Kirsi Kiviharju Homepage


Go to content

Biografia

Kirsi Kiviharju


Kirsi Kiviharjun vuoroin tunnelmallinen, vuoroin loistelias soitto menee perille! Erinomaista harpismia!

Helsingin Sanomat 9.4.2002

Harpun sointi kukoisti, siitä tuli suuri ja mahtava, se täytti kirkkosalin viimeiseen nurkkaan asti ja jätti yleisön kuuntelemaan ihastuneen hämmästyneenä. Täällä ei ollut tietoakaan sointiongelmasta, joka tekee joistakin konserteista kärsivällisyystestin. Marcel Grandjanyn Rapsodialla Kiviharju vakuutti viimeisetkin epäilijät.

Aalener Nachrichten, Saksa, 22.6.2004


Kirsi Kiviharjun soitossa virtuoosiset sointuvirrat elivät joka hetki ilmaisurikkaasti ja tunteikkaasti virraten, ällistyttävän tekniikan ja soinnillisen herkkyyden ollessa kaiken takana.

Bote vom Untermain, Saksa 23.7.2002


Kirsi Kiviharju on yksi maan upeimmista harpisteista.

Turun Sanomat, 30.11.2000

Kuva: Heikki Tuuli


Kirsi Kiviharju tunnetaan ennakkoluulottomana harpistina, joka mieluusti etsii aina jotain uutta. Hänen soittonsa tunnusmerkkeinä pidetään vivahteikkaan tulkinnan lisäksi ennenkaikkea hänen kykyään loihtia instrumentistaan muhkea ja kantava sointi. Lisäksi hän on saanut arvostusta erityisesti ranskalaisen musiikin tulkitsijana.

Kiviharju suoritti harppudiplomin ja musiikin maisterin tutkinnon Sibelius-Akatemiassa vuonna 1995 valmistuttuaan aiemmin pianonsoitonopettajaksi. Harpunsoitonopintojaan hän on täydentänyt
Susann McDonaldin (USA) ja Willy Postman (Norja) johdolla.

Nykyään Kirsi Kiviharju esiintyy freelancer-kamarimuusikkona ja solistina sekä opettaa harpunsoittoa Sibelius-Akatemiassa ja Espoon musiikkiopistossa. Kiviharju on toiminut harpun äänenjohtajana Suomen Kansallisoopperan orkesterissa sekä varaäänenjohtajana Tampereen kaupunginorkesterissa. Kiviharju nauhoittaa myös säännöllisesti harppuohjelmistoa Yleisradiolle. Esiintymisiä hänellä on ollut Suomen lisäksi useissa Euroopan maissa.

Urkutaiteilija Kalevi Kiviniemen kanssa Kirsi Kiviharju on tehnyt yhteistyötä jo kahdentoista vuoden ajan konsertoiden sekä julkaisten kolme yhteistä ranskalaista musiikkia sisältävää CD:tä, "
Harp and Organ" , "Aria" ja "Majestic." Molempia taiteilijoita yhdistää rakkaus ranskalaiseen musiikkiin.

Muista Kiviharjun pitkäaikaisista yhteistyökumppaneista mainittakoon sopraano Pia Freund. Tämän duon ohjelmisto on hyvin laaja-alainen ulottuen 1600-luvusta nykypäivään, kuin myös lastenkonsertteihin. Duo on tehnyt yhdessä myös lukuisia radionauhoituksia sekä joululevyn
"
Hosanna in Excelsis!" Jyväskylän Naislaulajien kanssa Kiviharjulla on levy "Wolcum Yolë."

Kirsi Kiviharju on Suomen Harpistit ry:n, World Harp Congressin sekä Suomen Solistiyhdistyksen jäsen. Lisäksi hän on perustanut EMOn harppuoppilaiden tukiyhdistyksen toimien sen puheenjohtajana. Yhdistys on järjestänyt mm. syksyllä 2008 ensimmäisen valtakunnallisen
Espoon harppusymposiumin.


Kirsi Kiviharju soittaa amerikkalaisvalmisteista Venus Diplomat Grand Concert-harppua.


Ladattava CV (pdf)


Back to content | Back to main menu