Kirsi Kiviharju Homepage


Go to content

Opetustyö


Olen opettanut harpunsoittoa parinkymmenen vuoden ajan ja kokenut sen aina oleelliseksi osaksi muusikon työtäni. Eniten opettajana minuun on vaikuttanut harppupedagogiikan ehkä nimekkäin edustaja, amerikkalainen Susann McDonald, jolta minulla on ollut ainutlaatuinen tilaisuus saada opetusta sekä Pohjoismaisten harpistien mestarikurssilla Kööpenhaminassa v. 1988 että USAssa v. 1989. Hänen avoin, lämmin ja rakastava taiteilijapersoonansa sekä valtaisa kokemuksensa harppu-taiteilijana ja -pedagogina teki minuun lähtemättömän vaikutuksen. Häneltä sain paljon arvokkaita vaikutteita omaan soittooni kuin myös pääomaa, jota olen halunnut edelleen siirtää omille oppilailleni.

Espoon musiikkiopisto (kuva Matti turunen)
Sibelius-akatemia (kuva wikipediasta)

Opetustyötä teen tällä hetkellä Sibelius-Akatemiassa sekä Espoon musiikkiopistossa. Aiemmin olen opettanut lukuisissa maamme konservatorioissa ja alemmissa musiikkioppilaitoksissa. Ohjattavanani on ollut oppilaita aivan vasta-alkajista ammattiopiskelijoihin, joista usea on ilokseni päätynyt ammattiin asti.

Enemmän harpunsoiton opetustyöstäni voit lukea EMOn (Espoon musiikkiopisto) harppuoppilaiden tukiyhdistyksen sivustolta www.harppuoppilaat.fi. Ko. yhdistys, jonka puheenjohtajana toimin, kerää varoja harpunsoitonopiskelun edistämiseksi. Syksyllä 2008 yhdistyksemme järjesti ensimmäisen valtakunnallisen Espoon harppusymposiumin. Tavoitteenamme on tehdä symposiumista toistuva, koko maan eriasteisia harpunsoitonopiskelijoita yhteen kokoava tapahtuma.

Kirsi Kiviharju

"Sinun tulee rakastaa syvästi sitä mitä teet, se kantaa sinua lannistumisenkin hetkinä. Muistathan myös, että opettajasi välittää sinusta syvästi ja haluaa olla objektiivinen neuvonantajasi sekä ystäväsi kulkemallasi tiellä. Ethän unohda myöskään, että opettajasikin on aikoinaan ollut oppilas."

Susann McDonald


Back to content | Back to main menu